Pages

Sunday, December 19, 2010

||| tips tingkatkan traffic |||

Makin lama kita dalam blogger community makin ramai orang yang kita boleh kenal n makin lama kita menjadi blogger makin banyak traffic/visitor yang akan datang berkunjung ke teratak kita.Falsafah Mr.Vort ketika ber-blogging.Hehe.Biasa la apabila kita boleh dikategorikan sebagai senior(professional) macam  dalam blogger ni,mesti orang dah memahami cara penulisan kita.Lagi best kalau dorang minat dengan gaya penulisan kita.Sure la makin ramai traffic yang akan datang ke blog kita.So malam ni Mr.Vort nak share sikit info pasal nak tingkatkan traffic dalam blog.

Ni statistic Mr.Vor+..^^

Semua tips ni Mr.Vort fikir sendiri n memang logik diterima akal.Ada bantuan orang jugak la.Hehe.Even Mr.Vort masih seorang junior tapi sharing is caring kan?Hehe.(Pendahuluan yang panjang lebar-tak perlu)(Cis...).Ok.

1st : Nak berblog kene ada idea n memang bende biasa kalau bloger-blogger sekalian takde idea.Mungkin ada yang sampai 3-4 hari tak update.Kalau macam tu,lari la visitor kita.So Mr.Vort ada suggestion.Korang boleh carik idea dekat Google Insight.Boleh cari bende hot yang orang tengah carik dekat Google.(kredit to mrnamie)

google insight....

2nd : Pastu seboleh-bolehnya masukkan lah gambar ke video ke supaye pembaca takdela bosan asyik membace je.N satu advantage kalau korang letak korang punya watermark dekat gambar.Nampakla identiti sikit.Hehe.

watermark...
3rd : Then lepas korang buat entri tu,rajin-rajin la promote entri.Samada korang promote dekat facebook.Kalau nak promote dekat facebook,bolehla korang promote dekat Gengblogger ke,Blogger Malaysia ke n so on.Banyak lagi.Jangan lupa letak description yang gempak.Kekadang tengok ada yang letak "singgah la..entri baru".Rasenye lagi ramai orang datang kalau letak description yang best daripada letak yang macam di atas ni.


4th : Blogwalking memang sure penting.Dari sini la orang memang ramai yang datang.Kene lah rajin lawat blog orang len.Time korang blogwalking memang same cam korang korang promote kat facebook.Letak nama ngan link(terus pergi ke entri terbaru).Dekat message pula,korang cuba elakkan letak "entri terbaru,jom lawat" , apa kata kalau korang letak tajuk yang sesuai yang agak gempak dan menimbulkan suspen  pasal entri korang.Contohnya,"Bila facebook mengancam kita!!!" ,"sob...sob...R.I.P" n so on.Mesti pembaca rasa suspicious nak tahu lebih lanjut.InsyaAllah memang ramai yang akan tertarik.

Tajuk kena letak yang agak men-suspiciouskan..hehe

So Mr.Vort rasa itu saja tips yang Mr.Vort boleh kongsi.Hehe.Cuba la try.Kalau berjaya kita sama-sama berjaya.Hehe.Peace.

logo peace...>,<

30 ||| pengomel |||:

Anne Nabila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gee , thanks a lot :D

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

welcome...^^

Cikgu Fikri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehehe..
bgus entry ni..
patutlah klu ko lwt blog aku, mesti ko promote entry bru ko kt cbox aku..
hehehehe..
bgus2.. :)

ezhan_artwork said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

great tips. thanks 4 sharing :)

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cikgu fikri:haha...thanx reading...>,<
ezhan:sharing is caring..hehe

Cempakamelati said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Idea yang bernas..terima kasih pasal info Google Insight.

Ct SoLeHa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

THANX

Ciao Annin-sama said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Thanks for sharing the cool thoughts! Will take it into account hehe!

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cempakamelati:ok...same-same....
ct soleha n ciao annin-samaL:welcome...do as ur wish

YanaMIB said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeah skrg ni kita gune kekdah BW...weehuu~ ^_^

Intan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice entry...;)

jom kta rmai2 up trafic..!!!

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yanamib:eheh....terpulang..asalkan bahagia..
intan:thanx for reading...>,<

Makbed said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thanks!

OpeT said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tq 4 de info...

cik cahaya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

santek@@

ieqa zulaica said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

berguna tips mr.vort . tengs !

aliesha kirana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tips yg best..thanks bro!

nadiya musa :b said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hoo info terbaik .
tengs sebab sudi cakap cakap dekat shoutbox i .

jasamu dikenang broo :)

nairaariaa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tq info.. =)

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

makbed:sesame...
opet:same-same...
cik cahaya:comel...hehe..
ieqa zulaiqa:ok..sesame...hehe
aliesha kirana:sesame sis...>,<
nadiya musa:nnti jgn lupe share ea..haha
nairariaa:welcome...>,<

izzati radhiah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

great..thanx 4 share it..:)

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha...welcome...>,<

DiaUmaiNiNaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gud idea n smthing new..thnks.

rossoneri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow idea yg first tu the best

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dia:haha...welcome...
rossoneri:amek le...jgn lupe share kat memember...haha

Scarlett O'Hara said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Macam mana nak buat watermark?Boleh tlg ajar tak?

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oh..watermark juz buat pakai photoshop cs5...cuba tengok video ni...mungking boleh membantu...http://www.youtube.com/watch?v=rbemUEnG5gU

Mimi Saidi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

i suke entry ni.thanx for the info

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ok..share ye..haha

matcargo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uhuhuuu... dapat lagi satu ilmu blogging yang baek punya kat sini...

Post a Comment

 
naik atas...