Pages

Friday, December 10, 2010

||| disneyland di malaysia |||

Semenjak teringin juga nak pergi disneyland.Hmm.Kalau dekat memang setiap hari Mr.Vort pergi.Tak ada la.Just joking.So bagi yang yang sangap gila-gila nak pergi disneyland dekat hong kong tu,baik bawak bersabar.
Sebab sekarang ni,Fine Leisure Development dah plan untuk spend 300 juta sen ringgit nak buat taman tema ala disneyland dan universal studio macam dekat singapore.



+


=



Mesti korang tertanya-tanya dekat mane la agaknya dia nak buat mendalah ni.Sumber mengatakan diaorang nak buat dekat Melaka(World Heritage City-approved by UNESCO)over la pula.Haha.Dekat dengan tol ayer keroh.Diaorang cadang nak start buat tahun depan(2011) until 2013.InsyaAllah kalau tak ada masalah boleh siap sepenuhnya tahun 2013.By the time korang tunggu 4 tahun lagi,korang pun dah besar time tu.Boleh la ajak awek korang sekali .Jenjalan sini.Haha.Siap ada 2 akademi,4 taman tema,1 hotel,1 shopping mall dengan 2 laman rekreasi dan hiburan.Gile grand.Macam mana la rupenye bila dah siap nanti.Sekejap lagi mesti ramai pendatang asing pelancong datang ke Malaysia.Hehe.

credit: berita harian

12 ||| pengomel |||:

apih el nino said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Macam best je ni.

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha...4 tahun lagi best la...haha

BuZyLiNe said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lgi 4 thun aku p melak la mcm ni..hehe

http://zulmovie.blogspot.com/

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha...lagi 4 tahun gak,,,melaka dah tukar name jadi hiong kiong..hehe

Mbah Dukun Bagong said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow great Malaysia tambah maju!! i wanna go there :)

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

datang bawak 1 negare...hehe

mie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

universal studio...
disneyland....
jadi apa agaknya?
ehheee

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

univerland la kot...lolx

misz FaTiN said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kat melaka?.. fatin org melaka pun xtau die nak wat..hehe.. ;p

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala,,arituh die ada kuar dekat berita harian...kantoi x bace news...hehe

Lia3003 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

muat ke nak letak kat melaka, letak je lah dalam johor..hehe, boleh berjimba2

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ceh lia,,,melaka pun nak maju gak...kt johor dh de danga bay en..heheh

Post a Comment

 
naik atas...