Pages

Monday, December 27, 2010

||| perang siber sudah bermula |||

Semalam baru je balik dari KL lepas lawat anak buah.Rindu rasanya.So kitorang 1 family pergilah turun KL.Nasib baik sampai awal,kalau tak mesti stuck dalam jam highway.

tapi takdela sampai jammed camni
Yelakan semua orang berebut untuk pergi ke Stadium Bukit Jalil.Apa lagi,nak tengok bola la.Malaysia lawan Indonesia.Nak masuk kang sure-sure tak nampak + bising(semangat kenegaraan) + letih + panas = tengok tv je la + selesa + jimat RM30 + sejuk.Haha.


Kalau korang nak tahu,Mr.Vort tak suke sangat nak layan bende camtu,sekadar tengok dekat tv sudah mencukupi bagi Mr.Vort.Tapi berbanding Mr.Vort layan tv,baik Mr.Vort layan pc.Lagi best.Macam-macam maklumat boleh kita dapat.So malam tadi,sambil Mr.Vort belek-belek Facebook sikit,ada la jumpa group yang amat tidak menyenangi untuk rakyat Malaysia.


Anti-Malingsia.Patutkah ada pages sebegini di Facebook?Bila tengok dekat wall pages ni,memang sungguh menyakitkan hati bila rakyat negara jiran mengutuk negara Malaysia ni negara yang "teranjing sekali di dunia".Nasib baik ada sesetengah orang Malaysia pergi 'berjuang' di wall pages tu mempertahankan Malaysia.


Agak melampau la dorang ni.Mana perginya moral dorang?Lagi bengang bila sangkaan dorang yang kekalahan team Indonesia dengan 3-0 disebabkan oleh laser.Main point is siape yang start dulu?Hish.Agak-agak la.Habis tu,apsal rakyat Indonesia ramai cari 'rejeki' di Malaysia ni?Ni yang bengang ni!!!

21 ||| pengomel |||:

Che An Dusuki said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Itulah manusia jarang bersyukur. Ibarat anak yang melupakan ibu bapa :)

Maksud saya ibubapa yang menjaga anak dengan didikan dan penuh kasih sayang, belumpun dewasa, si anak berani menderhakai ibubapa mereka.

Itulah perumpamaan, sedang rakyat "mereka" masih berhijrah ke Malaysia, dah tunjuk besar kepala, bagaimana jika ditakdirkan suatu hari mereka lebih maju daripada Malaysia? Boleh ke kita harapkan "mereka"?

Semangat kesukanan dan patriotik tu bagus, tapi jangan gunakan semagat tu untuk bergadih, bertikam lidah dan berperang di alam siber...Kecewa :(

Khumaera Ismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sgt ta suke dgn sume nie..

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Che An Dusuki

btol 2..sokong!!!!sokong!!!

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Khumaera Ismail

dorang suke la kot...

Bert said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nama pon indon, biasala..golongan mentaliti rendah..kita org malaysia yg bertamadun ni x payah nak layan sgt kerenah indon2 ni

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Bert

bert berfikiran matured...yeay...hah

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tasuke gaduh2 camnie...mcm xde budi bahasa jew...even golkeeper kite dlu pon penah kne pncaran laser tp sikit pon dye tak perbesarkn...thts why kot indo menang 5-1..tp isu nie xpnh kite timbulkn..then sbb si markus the golkeeper..trus kua mcm2 tuduhan...

ito said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya sebagai orang indonesia tidak menyalahkan malaysia, karena kita adalah keluarge di ASEAN :) betul ?

Saya meminta maaf mewaliki Indonesia ke Malaysia :) maaf

Blue Maya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tidak mengapalah, asalkan kita tidak memusuhi Indonesia...... kita sbg satu rumpun harus saling bantu-membantu dan berdamai..... bukan sengketa kerana israel tentu gembira bila melihat kedua-dua negara Islam yang disegani dunia saling bertabrakan....... sy juga mau minta maaf kepada warga Indonesia yg mungkin terkecil hati kepada malaysia

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ito

betul 2...sye bkn menyalahkan sesiapa...juz ade segelintir rakyat indonesia je yg tak bermoral...=,="
btw...sya terima maaf kamu...>,<

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Rara Farah

2 la...psl dorang kalah dorang ungkit2...

matcargo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalah menang adat pertandingan.. tapi depa nie jenis yang tak reti bahasa...

zati said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

relax2, panasss sudahhhh, kite tunggu malam nieee hehe XD

aLoNg.... said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu r ...
indon cm x dpt terima kekalahan....
kt twitter ag truk....
da mcm2 da ...

Ain Zulaikha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apa-apa pun Malaysia sudah juara.. tak leh cakap banyak dah dia orang tu.. tak leh nak terima kekalahan.. emm

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@matcargo

betul 2 mat....adat

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@zati

xpe..kite menang aggregat..hahha

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@aLoNg....

ea..nsib baek aq x de twitter...haha

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ain Zulaikha

thats right!!!

Nadhirah-chan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saja je ngada dorang tu . stakat laser sikit dah merengek . takkan kebetulan time 3 kali masuk gol laser tu kena tepat kat mata GK dia ? malaysia kena laser tak komplen pun =='

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Nadhirah-chan

yeay...betul tu...sokong cik nadhirah...

Post a Comment

 
naik atas...