Pages

Tuesday, December 7, 2010

||| facebook nak di banned di Malaysia? |||

Makin hari,Facebook semakin hangat diperdebatkan.Ada desas-desus oleh Datok Seri Shahidan Kassim,mantan Menteri Besar Perlis ada mencadangkan yang laman sosial ni disekat oleh Malaysia.




Dia cakap yang dengan facebook ni,mengancam keselamatan negara dengan agama.Mana tak nya,orang semua dok kutuk agama,PM kita senang-senang je.Kalau aku jadi PM pun,memang aku bengang.


Tapi kerajaan kena la berfikiran rasional.Andai kata kalau laman facebook ni disekat,mesti rakyat Malaysia buat rusuhan punya.Tak pun,orang Malaysia mesti ada cara lain nak masuk facebook.Dunia dah maju la katakan.So pihak kerajaan mestilah ambil tindakan sekeras-kerasnya ke atas pemilik laman sosial yang menyalahgunakan laman sosial ni je.Supaya nanti boleh jadi pengajaran kepada pemilik lain.Bukan semua.Jangan lah kerana nila setitik rosak susu sebelanga.Adoyai.Kalau semua nak sekat,habis la macam ni.Dengar cerita ni,aktiviti mendownload sana sini pun nak kena haramkan tak lama lagi.Kalau macam tu,baik potong je internet ni.Biar tak ada internet.Jangan terkejut pulak satu hari nanti google dan yahoo pun boleh disekat.Hish9.


14 ||| pengomel |||:

Fina Fento said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

download mendownload tu kat luar dah ada undang - undang kot. kat sini je lambat.

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

2 la...saya dengar pun dekat luar negara dah lama tak boleh download sesuka hati.lagipun kat luar sana,,kalau nak download lagu 5 sen duit diaorang...cuba bayangkan kalau kat malaysia dia jual 1 lagu rm5,tak ke gile namenye???kalau kat malaysia ni,undang-undang download 2 dengar cerite baru nak diperdebatkan di parlimen.harap2 je stay macam dulu.

Nafisa81 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

buatla undang2...sibuk kempen jalur lebar kat rumah rumah..pastu facebook takleh..donlod takleh...itu takleh...yang ni sekat...pa guna bayar bil jalur lebar bulan2 kalau takat nak tgk emel??

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

agree!!!

nor fairuz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oh,jangan tutup facebook!!ssh betul nak kumpul kawan drp sekolah rendah tau~

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@nor fairuz haha..meh ler wat memorandum

ibuintan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

banned saja laman yg disalahgunakan tu dengan tuannya sekali... setuju ?

Ka-Ching said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju!

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahah...agree..

ASSOYFINGER67 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

daripada hentikan fb baik hentikan penebangan pokok ..huhu....

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lepas 2,,kita blaja dah x pkai kertas,,semua pkai komputer..hehe

amira said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala... jangan2 banh.. banyak contact kat situ

Encik MamaT said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe... mcm2 hal....

||| V0r+ Ne+w0rK ||| said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dh di hujung zaman,,,banyak la hal..hehe

Post a Comment

 
naik atas...